måndag, 28 maj 2018

Trafikljus gör oss kristna

augusti 20, 2008 08:33 by Admin

Är det verkligen så? Nä, absolut inte men enligt vissa så skulle det kunnar vara så.

 

På lådan vid övergångsställen där man trycker för att snabbare få grön gubbe finns ett kristet budskap gömt. Handen med det pekande fingret betyder inte bara, som många tror "tryck här", utan är en dold Guds-kod.

Enligt tillverkaren Prisma Teknik är handen med fingret som pekar upp mot himlen en känd kristen symbol som står för att det bara finns en väg till Gud, genom Jesus Kristus.
Knappsatserna med fingret har levererats till minst 55 svenska städer och 17 länder. Företaget har inte nämnt det inbyggda kristna budskapet i marknadsföringen, men vd Jan Lund har inget emot att det blir känt.
- Man trycker på en knapp och kan samtidigt ta del av ett budskap om Gud och Jesus. Jag hoppas att många tar tillfället i akt att kanske fundera en stund över livets mening nästa gång som man stannar vid ett överg ångsställe, säger han

 Taget från Metro


Just nu värderat 1.0 av 1 människor

  • Currently 1/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kommentarer

augusti 20. 2008 10:51

Såg precis på SvD att (minst) en person JO-anmält de myndigheter som köpt apparaterna.

www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1585911.svd

Konc

augusti 21. 2008 22:47

Stackars alla vi surfare. Vi matas hela tiden med dolda kristna budskap eftersom vi får fram den lilla handen som pekar mot himlen varje gång vi klickar på en länk på någon webbsida. Kvällstidningarna drar upp detta stort och så är deras hemsidor överfulla med dolda kristna symboler...

Missis

november 27. 2008 13:30

Vad jag förstår så vill Prisma få oss att ägna en stund åt det icke-materiella. Och det enda sättet är väl att titta uppåt? Att titta runt omkring fungerar inte då man endast ser egoism och materialism. Vore faktiskt bättre om vi kunde titta på varandra och se medmänniskor som har värdet inom sig. Men nu när värden allt oftare definieras som något som man har på sig och/eller runtomkring sig så är man tvungen att titta bort, uppåt. En del av Prismas inkomster går åt humanitär verksamhet som hjälper utsatta människor. Förhoppningsvis kompenserar detta risken för nackspärr som kan uppstå vid en felaktig tolkning av deras uppmaning.

Malic

Lägg till kommentar


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote] 
Irriterande textlänkar