lördag, 23 juni 2018

Safari, resor till Tanzania!

juli 24, 2017 14:44 by Admin

Kom hem i veckan från en lång resa när vi befann oss i Tanzania på safari. Vi var i väg under två veckor och hade den bästa resan någonsin vi har varit med om. Det är en häftig upplevelse att kunna vara på en savann med en drös av vilda djur runt om sig. Man är så van vid att se dessa djur på djurparker och oftast så är man en bra bit ifrån dem. Nu fick man verkligen komma i närkontakt och se hur ståtliga de är när de lever bland det vilda.

Vi fick se allt från lejon, elefanter till giraffer men det häftigaste var när vi såg en leopard som jagade ett stackars byte tvärs över savannen. Det är verkligen ett minne man kommer att ta med sig resten av livet. Som tur är har jag också fotat en massa så jag kommer att minnas alla tillfällen. Flesta bilderna är på djuren som vi såg på närhet men även bilder på Kilimanjaro fast från avstånd.

Någon gång hade jag gärna utmanat mig själv för att försöka bestiga det berget. Talade med guider där nere hur man går tillväga för att genomföra det. Tydligen så väljer inte alla att försöka nå ändå upp utan nöjer sig med att nå så kallade base camps på vägen upp. Om vi hade haft mer tid hade jag kanske kunnat överväga att göra det redan den här gången. Men man behövde mycket utrustning för att kunna genomföra det och det är iskallt när man når högt upp.

Det är inte ofta man tänker sig att det finns snö även i Afrika men det är stora skillnader på temperaturen från savannen. Jag kommer säkert att planera fler resor till Tanzania.


Just nu värderat 2.4 av 7 människor

  • Currently 2,428571/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Lägg till kommentar


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote] 
Irriterande textlänkar
Åk på oförglömliga resor till Tanzania! Läs mer här.
Din lokala resebyrå i Ljungby - Sydresor